:::  Familie Sheenstra  :::


 


De familie Sheenstra woont nog niet zo lang in onze straat. Wel hebben ze n van de mooiste plekjes. Hun huis staat aan de vijver, waar eendjes in zwemmen. Dat komt wel goed uit dat ze zo dicht bij de vijver wonen want buurvrouw Sheenstra is een zeemeermin. Ze moet regelmatig even het water in, dat is beter voor haar schubbenstaart. Buurman Sheenstra kennen we nog niet zo goed, we zien hem elke dag naar zijn werk gaan en dan zwaait hij altijd even naar ons.. Buurvrouw Sheenstra kennen we wel wat beter. We zijn al een paar keer bij haar thuis geweest. Weet je wat leuk is? Buurvrouw Sheenstra haar voornaam is Sheen. Grappig h? En het klink ook zo mooi, Sheen Sheenstra, echt een naam voor een zeemeermin.
Buurvrouw Sheenstra is helemaal weg van de zee. Dat is natuurlijk ook niet zo ongewoon voor een zeemeermin. Wel een beetje onwennig dat ze nu op het land woont. We hebben gehoord dat ze verliefd is geworden op een man die aan het zeilen was op zee. Buurvrouw Sheenstra kwam net naast zijn boot even boven water, en toen ze elkaar zagen waren ze meteen smoor...Buurman Sheenstra was daar aan het zeilen met zijn vriend Hadompra. We zien Hadompra wel eens op visite komen bij buurvrouw en buurman Sheenstra. Het lijkt ons een heel aardige man en hij heeft een heel grappig grijs baardje.
Ze hebben ook katten bij buurvrouw en buurman Sheenstra. Daar zijn ze dol op en wij ook. Het zijn echte lieverds en halen allerlei kattenkwaad uit. Daar moeten we altijd om lachen. Vorige week was n van hun katten jarig en hadden ze een poezenparty georganiseerd. De andere poezen uit onze straat waren er ook en buurvrouw Sheenstra had ze allemaal een strikje en belletjes in hun staart geknoopt. Of de katten dat wel zo fijn vonden weten we niet echt. Het was wel een grappig gezicht.
Onze buurvrouw schrijft net als onze mama's ook gedichten. Of schrijven? We weten eigenlijk niet hoe ze dat doet want een zeemeermin heeft geen handen waar ze mee kan schrijven. Misschien schrijft ze wel met haar staart en doopt ze deze eerst in de inkt. Ik denk dat buurman, als hij weer thuis is van zijn werk, haar staart weer schoon maakt. Of missschien kan haar staart er wel af en doet buurman hem in de wasmachine.
Buurvrouw Sheenstra schrijft hele mooie gedichten, alleen begrijp ik ze niet altijd. Maar volgens mij doet ze dat een klein beetje expres zodat we goed na moeten denken wat ze bedoelt. Dat vinden we soms best lastig.
Vorig jaar hebben buurman en buurvrouw een kindje gekregen. Een jongetje en hij heet Borin. En lief en mooi dat hij is.... Als het mooi weer is mogen we wel eens met Borin wandelen, maar nooit te ver uit de buurt. Buurvrouw Sheenstra zit steeds te kijken of we niet te ver gaan, want ze is natuurlijk heel bezorgd om Borin. Maar wij doen echt heel voorzichtig met hem.

Wel bijzonder h dat een zeemeermin samen met een man een kindje heeft gekregen. We weten ook niet hoe ze dat hebben gedaan. Misschien weten onze mama's dat wel.
Wij gaan heel graag bij de Sheenstraatjes op bezoek en buurvrouw vertelt ons bijna eltijd wel een verhaaltje of een sprookje. Dat doet ze voor alle kinderen uit onze straat. We hopen dat ze nog heel lang bij ons in de straat blijven wonen.
 

 

 
 


www.freakkids.nl