:::  Familie Scholman :::


 

Vanmorgen op school hoorden dat we weer nieuwe buren krijgen. Dat vinden we supertof want het is al weer een tijdje geleden na Prinses Nana dat er nieuwe mensen in ons straatje in Marenleud kwamen wonen. We wisten wel dat de familie Scholman al een tijdje bezig was om een huis te kopen in onze straat, maar nu gaat het dan echt door.
Het is een heel mooi huis waar ze gaan wonen, het lijkt wel een beetje op een kasteel. Het huis staat naast dat van de familie Dorpro. We hebben meneer en mevrouw Scholman al een paar keer in onze straat gezien toen ze naar het huis kwamen kijken. En natuurlijk weten we ook al een beetje van ze. Meneer Scholman heet Zele en mevrouw Scholman heet Ali. Het lijken ons hele lieve mensen. Meneer Scholman is heel groot en sterk en hij kan vast wel helpen in de speeltuin als er iets stuk is.
Meneer Scholman heeft lang haar met allemaal van die grappige krulletjes.
Mevrouw Scholman heeft altijd hele mooie kleren aan. Ze lijkt wel een prinses als ze door de straat zwiert. We gaan haar eens vragen waar ze die mooie kleren koopt. Naar die winkel willen wij ook wel eens naartoe als onze mama's dat goed vinden. Of misschien mogen we wel een keer met mevrouw Scholman mee. Zij heeft heel veel verstand van mooie kleren en kan ons dan helpen uitzoeken.
Meneer Scholman heeft een garage waar hij allerlei soorten auto's repareert. Dat vindt hij heel leuk werk hebben wij gehoord. Ook als je nieuwe banden onder de auto moet hebben dan doet meneer Scholman dat met heel veel plezier. En een nieuwe uitlaat zet hij ook zo onder de auto. Onze papa's moeten in het vervolg ook maar met hun auto naar garage Scholman.
Wat zal hij 's avonds zwart zijn als hij van zijn werk thuis komt, hij moet dan vast meteen in bad om zich weer schoon te wassen. En zijn overall zal ook wel heel vies zijn en die moet mevrouw Scholman dan natuurlijk weer wassen. Of ze dat zo leuk vindt dat weten we niet zeker, maar we denken het eigenlijk wel.

Meneer en mevrouw Scholman schrijven ook alletwee gedichten. Mevrouw Scholman niet zo heel veel maar meneer Scholman wel. Hij heeft zelfs een eigen bundel uitgegeven die heet: Verdwaald tussen toen en nu. Misschien leest hij ons wel eens een keer wat van zijn gedichten voor. Dat zou wel heel erg cool zijn.
Meneer Scholman houdt heel veel van water, hij gaat vaak naar het wad zoals hij dat noemt. Dat vindt hij lekker rustig en daar schrijft meneer Scholman ook vaak gedichtjes over.

We hopen dat ze heel snel gaan verhuizen en we verheugen ons heel erg op hun komst in onze straat. Het wordt vast heel gezellig met de familie Scholman.

Een pe-esje

We kwamen net mevrouw Scheepstra tegen toen we patat gingen halen en zei vertelde ons dat mevrouw en meneer Scholman motor rijden. Wouw!!!!! We gaan natuurlijk vragen of we een keer mee achterop mogen.

  
 


www.freakkids.nl