:::  Familie Scheepstra  :::


 

 


 


In het midden van de straat, tegenover de molen, woont de familie Scheepstra. Wij kennen de familie nog niet zo lang, ze zijn vorig jaar in Marenleud komen wonen. De familie Scheepstra heeft heel lang in Groningen gewoond, maar toen ze hoorden hoe gezellig het in Marenleud is zijn ze hier ook komen wonen. Wij hadden geen idee dat de familie uit Groningen kwam en toen we buurvrouw voor het eerst hoorden praten, verstonden we er ook niets van. Dat was ook wel heel leuk en we moesten er allemaal om lachen. Nu verstaan we elkaar al een stuk beter en vinden we Gronings best een grappig taaltje. Misschien wil buurvrouw of buurman het ons ook wel leren.
De buren Scheepstra wonen in een heel mooi huis. Als we er langskomen moeten we altijd even kijken naar hun voordeur want die is heel bijzonder. Die zie je nergens anders. Buurman Scheepstra heeft de voordeur knalrood geverfd met een gele rand. Wat echt heel mooi is, is dat aan de onderkant van de deur een lichtje flikkert.

 Als het 's avonds donker is dan is dat een heel mooi gezicht. Knap hoor dat buurman dat zo mooi heeft gemaakt. Dat hij zo mooi kan verven komt omdat hij schilder is. We zien hem 's morgens vaak in zijn schone werkkleding weggaan en als hij dan 's avonds weer thuiskomt zit hij onder de verfvlekken. De verf zit soms zelfs in zijn baard. Buurvrouw zal daar best wel eens om mopperen denken wij.
Als het in het voorjaar weer mooi weer wordt gaan de buurtjes altijd naar een camping in Drenthe. Daar hebben ze een caravan staan en zo zijn ze ook weer even dicht bij Groningen. Buurvrouw zit dan overdag meestal te lezen voor de caravan en als ze niet leest dan schrijft ze gedichten.
Ze kan heel mooi schrijven en heeft ook al een paar bundels uitgegeven. Buurman leest lekker rustig de krant met zijn voeten in het water. Dat vindt hij lekker. Wel vreemd dat hij dan een hoed op heeft/
Als het heel warm is gaan ze ook wel eens zwemmen. Buurvrouw heeft ons gevraagd of we een keer op visite komen bij hun op de camping. Nou dat willen wij wel graag. Wij vinden het heel leuk als hun kleinkinderen  op bezoek komen. Dat zijn drie hele lieve grappige jongetjes en wij spelen altijd wel een poosje met ze op straat. Soms zijn ze wel eens een beetje ondeugend en moeten we erg om ze lachen. De kleinste wordt vast en zeker schilder net als zijn opa.
Hij heeft nu al een eigen ezeltje en een mooie verfdoos. Wat wij heel mooi vinden is dat buurman Scheepstra spelltjes bij ons komt spelen op de Freakkids.
Ja, de familie Scheepstra is een gezellige familie en wij hopen dat we snel een keer naar de camping gaan. Dat wordt dikke pret, zeker als de drie jongetjes er ook zijn. Gaan we lekker lachen en gek doen.

 
 


www.freakkids.nl