:::  Familie Rikstra  :::


 

Meneer en mevrouw Rikstra,  ja zo noemen wij ze niet hoor, maar die woonden voor ze hier kwamen wonen naast Jacobien haar tante Guusje in Mennem. Wij mochten een keertje logeren bij tante Guusje maar plotseling moest tante Guusje weg. Ze werd gebeld, oom Nico was gevallen en moest naar het ziekenhuis.
Hij had zijn been gebroken, maar ze wou ons niet alleen laten. Tante Guusje vroeg toen aan buurvrouw Rikstra, die net thuiskwam van boodschappen doen, of we zolang bij hun mochten blijven.  En dat mocht, en we mochten mee naar de dierentuin want in Mennem hebben ze een geweldige dierentuin. Ja ,dat wisten we toen nog niet maar nu wel. We hebben een dag gehad om nooit te vergeten. Er zijn daar grote haaien, best wel eng, buurvrouw Tiena zei, ik ben altijd bang dat het glas knapt. En nu wonen ze hier in Marenleud in de nieuwbouwwijk.
Omdat ons dorp zo groeit heeft meneer Riksta werk gekregen op de school die in ons dorp is gekomen. Hij heet Arry en buurvrouw heet Tiena. Buurvrouw Tiena schrijft ook gedichten en zit heel veel achter de pc. 
Ze werkt op een kantoor, soms heel laat, dan is het allang donker en dan komt ze pas thuis en is dan heel moe. Maar kan het dan toch niet laten om even te internetten. Dat vinden wij wel leuk want als we bij haar zijn dan mogen we bij haar ook even internetten. Thuis mogen we dat niet zo vaak Ook hebben ze drie lieve katten die heel erg verwend zijn. De jongste heeft buurman een keer gevonden toen hij aan het fietsen was. Ja buurman Arry fietst veel.  
De jongste poes liep in het land, iemand had hem daar achter gelaten. 
Buurman is toen buurvrouw gaan halen, en samen hebben ze toen die poes gevangen en meegenomen naar huis Daar woont zij nu. Ze hebben hem toen groot gebracht met een flesje, zo klein was hij toen nog ..lief hè van hun. En wat gemeen van die mensen die haar achterlieten. Wij vinden het geweldig dat ze nu bij ons in Marenleud wonen en zullen heel vaak bij hun op bezoek gaan


www.freakkids.nl