James Potter


De vader van Harry Potter, toen Harry nog een baby was is hij vermoord door Jeweetwel (Voldemort). James Potter heeft ook op Zweinstein gezeten en was een van de slimste leerlingen. Zijn beste vriend op Zweinstein was Sirius Zwarts. Sirius Zwarts wordt er van verdacht dat hij de Potters vermoord heeft in opdracht van Jeweetwel, maar hiervoor is alles te lezen in Harry Potter en de Gevangene van Azkaban.
James Potter had samen met een paar vrienden op Zweinstein een soort club, allemaal konden ze in een dier veranderen, en James was een hert, met de naam Gaffel. 
Men zegt dat Harry ontzettend veel op zijn vader lijkt, hij heeft echter de ogen van zijn moeder.

Lily Potter

De moeder van Harry Potter, toen Harry nog een baby was is zij vermoord door Jeweetwel (Voldemort). Lily is de zus van Petunia Duffeling, de tante waarbij Harry een deel van zijn jeugd heeft moeten wonen. Petunia is een dreuzel, Lily een tovenaar. De Duffelingen wilden nooit iets met de Potters te maken hebben, omdat ze zo anders waren.

Familie Wemel

Arthur Wemel

De vader van het gezin Wemel.  Hij werkt bij het ministerie van Toverkunst. Hij is erg geÔnteresseerd in dingen die door dreuzels gemaakt zijn, en behekst vele dreuzel-voorwerpen al is Molly Wemel, zijn vrouw, het daar niet mee eens. Het gezin Wemel heeft veel kinderen en ze zijn niet rijk.

Molly Wemel

De moeder van het gezin Wemel. Het is een erg lieve moeder, en ze is ook erg goed voor Harry. Met kerstmis stuurt ze vele cadeautjes naar Zweinstein, waaronder altijd een gebreide trui. Maar als een van de kinderen vervelend is, kan ze ook erg kwaad worden, zo heeft ze Ron al een keer een brulbrief gestuurd (Harry Potter en de Geheime Kamer).

Ginny Wemel

De jongste Wemel, en tevens het enige meisje. Ze is gek op Harry en heeft hem zelfs al een keer een zingende valentijns kaart gestuurd. Over haar is veel te lezen in Harry Potter en de Geheime Kamer.

Ron Wemel

Ron is Harry's beste vriend. Hij heeft, net als de hele familie Wemel rood haar. Hij houdt van  Zwerkbal, maar speelt niet in het team van Griffoendor. Hij heeft een rat die Schurfie heet, en hierover valt een hoop te lezen in Harry Potter en de Gevangene van Azkaban. Later in hetzelfde boek krijgt hij een uil. Ron houdt ook van avontuur en gaat er vaak met Harry en Hermelien op uit.

Fred & George Wemel

Fred en George, de tweeling in de familie Wemel, zijn twee echte grappenmakers. Ze zitten allebei in de Zwerkbalploeg van Griffoendor en zijn daar allebei drijvers.

Percy Wemel

In het eerste en tweede boek is Percy klassenoudste van Griffoendor, hier is hij ontzettend trots op. Hij houdt er van om de baas te spelen over de rest van de leerlingen van Griffoendor. In boek 3 wordt hij zelfs hoofdmonitor en dan is hij helemaal in zijn element. Fred en George houden ervan om hun broer Percy in de maling te nemen. Percy heeft een vriendin, Patricia Hazelaar, van Ravenklauw.

Charlie Wemel

Charlie is de op een na oudste zoon van de familie Wemel. Hij is al afgestudeerd op Zweinstein en bestudeert nu draken in Roemenie. Hij is lang aanvoerder van het Zwerkbalteam van Griffoendor geweest en was een uitstekende Zoeker.

Bill Wemel

Bill is de oudste zoon van de familie Wemel.  Hij is gestationeerd in Egypte voor de tovenaarsbank Goudgrijp. Ook hij is hoofdmonitor geweest op Zweinstein.

Dreuzels

Frank Braam

Frank Braam was de tuinman van de familie Vilijn die in een vervallen huisje op het terrein van de villa woonde. Frank wordt ervan verdacht de familie Vilijn vermoord te hebben, maar heeft dat niet gedaan. Frank luistert Jeweetwel af als hij in de villa is en wordt door Jeweetwel vermoord.

Herman Duffeling

Harry's oom. Een echte dreuzel die niets te maken wil hebben met magie. Volgens Herman is zijn zo'n Dirk de knapste van de wereld en Harry is volgens hem de grootste nietsnut. Hij werkt bij Drillings, een boormachinefabriek.  Zijn zus is Margot Duffeling. Evenals zoon Dirk is hij erg dik en heeft hij geen nek.

Petunia Duffeling

Petunia is de zus van Lily Potter, maar ze wil absoluut niets met haar zus te maken hebben.  Om Harry geeft ze ook niks, en ze houd ervan om de buurt te bespioneren. Ook zij is apetrots op haar verwende zoon Dirk.

Dirk Duffeling

Het verwende, moddervette, blonde neefje van Harry. Krijgt alles wat hij wil en pest Harry constant. Nadat Harry op Zweinstein is geweest is Dirk echter doodsbang voor Harry.

Margot Duffeling

De zus van Herman Duffeling. Harry moet haar Tante Margot noemen, ondanks dat ze voor Harry eigenlijk geen familie is. Ze woont op het platteland en heeft een groot aantal honden. Een keer met Kerstmis kreeg Dirk een robot en Harry een zakje hondenbrokken. In boek 3 spot ze met Harry's ouders, waarop Harry zichzelf niet meer kan beheersen en haar betoverd.

Pieter Pulking

Dirk`s beste schoolvriend. Hij is ook mee naar de dierentuin als Harry met de boa-constrictor praat. 

Meneer Rolvink

Eigenaar van dreuzelcamping in de buurt van het WK Zwerkbal stadion.

Mevrouw Vaals

De oppas van Harry als hij nog bij de Duffelingen woont. Het is een oude vrouw met veel katten. Er zijn geruchten dat zij geen dreuzel is maar een tovenaar die de opdracht heeft om Harry in de gaten te houden. 

Wezens en Spoken

Aragog

De baas van de spinnen in het verboden bos. Deze spin is ontzettend groot, Harry en Ron ontsnappen op het nippertje aan deze spin. 

Ban

Een zwartharige centaur die Harry in het verboden bos tegenkomt in boek 1.

Basilisk

De koning der slangen.  Harry komt hem tegen in de Geheime kamer in boek 2. Een blik in de ogen van de basilisk kan dodelijk zijn, maar als je geluk hebt versteen je alleen maar.

Bloederige Baron

Het door de andere spoken meest gevreesde spook dat in Zweinstein rondzwerft. Zelfs Foppe de Klopgeest luistert naar hem. Het spook van Zwadderich.

Boa Constrictor

De slang waartegen Harry in boek 1 in de dierentuin praat.

De Dikke Dame

Het schilderij waarachter zich de ingang naar de leerlingenkamer en slaapzalen van Griffoendor bevindt.

De Grijze Dame

Het spook van Ravenklauw.

De Dikke Monnik

De Dikke monnik is het spook van Huffelpuf.

Dobby

De huiself van de familie Malfidus, aan het einde van boek 2 is Dobby vrij. 

Egidius

De uil van de familie Wemel, een oude uil die bijna niet meer kan vliegen.

Firenze

Een centaur die Harry in boek 1 uit het verboden bos redt. Deze centaur is jonger dan Ronan en Ban, heeft wit blond haar en een roomkleurig lijf.

Foppe de Klopgeest

De klopgeest die door Zweinstein zwerft. Hij houdt ervan om leerlingen en leraren te pesten, de enige naar wie hij luistert is de Bloederige Baron.

Haast Onthoofde Henk

Een spook in Zweinstein die zijn hoofd nog aan een dun peesje aan zijn lichaam heeft hangen. Alias: Hr. Hendrik van Malkontent tot Maling.

Heer Palagon

Een ridder die zich in een schilderij in een van de torens van Zweinstein bevindt. Als de Dikke Dame mishandeld is, neemt hij de plaats van haar tijdelijk in.

Heer Parcifal Zonderling-Zonderland

Een spook. Hij is het hoofd van jachtgezelschap de Koplopers.

Hedwig

De sneeuwwitte uil van Harry die hij bij zij eerste bezoek aan de Wegisweg koopt. Hedwig bezorgt brieven aan Harry en brengt brieven van Harry weg.

Grim

De Grim zit eruit als een grote zwarte hond. Als je deze ziet kan het zijn dat je laatste dagen geteld zijn.

Koekeroekus

Het kleine uiltje van Ron. Ron heeft Koe (zoals hij hem noemt) van Sirius Zwarts gekregen.

Knikkebeen

De kat van Hermelien, ze koopt hem in boek 3, tot ergernis van Ron, omdat Knikkebeen voortdurend achter Schurfie aanjaagt. In boek 3 blijkt ook waarom Knikkebeen dit doet.

Mevrouw Norks

De kat van de concierge Vilder. Deze kat houdt iedereen in de gaten en waarschuwt Vilder als het nodig is.

Miasma

De leider van de meermensen op de bodem van het meer bij Zweinstein.

Muil

De wolfshond van Hagrid.

Nagini

Een reusachtige slang van ongeveer 4 meter lang van Voldemort.

Norbert

Hagrid wint een drakenei, het is verboden om op Zweinstein een draak op te laten groeien, dus ze moeten hem ongemerkt daar wegkrijgen. Ze sturen hem naar Charlie, Ron's oudere broer die in Roemenie draken bestudeert.

Pluisje

In boek 1 bewaakt deze enorm gevaarlijke drie-koppige hond de Steen der Wijzen. Alleen Hagrid is er niet bang voor en heeft hem ook Pluisje genoemd.

Ronan

Een centaur in het verboden bos met een roodbruin lijf.

Scheurbek

Hippogrief die voor veel opschudding zorgt als deze tijdens de les verzorging van fabeldieren Draco Malfidus aanvalt.

Schurfie

De rat van Ron, omdat deze al twaalf jaar oud is, is het een bijzondere rat. Over deze rat is meer te lezen in deel 4.

Winky

De huiself van meneer Krenck. Na een incident in het bos bij het WK Zwerkbal wordt ze ontslagen. Later werkt ze in de keuken op Zweinstein.

Leraren   

Albus Perkamentus

Het schoolhoofd van Zweinstein. Een erg kundig tovenaar, wellicht de beste die er is. Hij is erg rustig en vriendelijk, heeft zilvergrijs haar en lijkt al erg oud.

Argus Vilder

De conciŽrge van Zweinstein. Hij is een mislukte tovenaar, dit ontdekt Harry als hij op zijn kantoor op zijn bureau een spoedcursus toveren vindt. Mevrouw Norks, de kat van Vilder loert overal en als er iets niet in de haak is waarschuwt ze Vilder die er dan gauw op af komt.

Minerva Anderling

Professor Anderling is streng en intelligent. Je kunt haar maar beter te vriend houden. Ze geeft les in Transfiguratie en is tevens afdelingshoofd van Griffoendor.

Alastor Dwaaloog Dolleman

De nieuwe leraar Verweer tegen Zwarte Kunsten. Dwaaloog Dolleman is eigenlijk een Schouwer (iemand die volgelingen van Jeweetwel opspoort), maar Perkamentus heeft hem speciaal aangesteld als leraar op Zweinstein. Meer over Dolleman in deel 4.

Professor Banning

Hij geeft les in Spreuken en Bezweringen. Hij is een piepklein tovenaartje dat op een stapel boeken moest gaan staan om over zijn bureau heen te kunnen kijken.

Professor Krinkel

De leraar die in Harry's eerste jaar Verweer Tegen Zwarte Kunsten onderwees. Hij was een nerveuze, stotterende man, die altijd een tulband met knoflook erin droeg.

Professor Stronk

Professor Stronk zorgde voor de lessen kruidenkunde. Ze is een kleine, gezette heks. Professor Stronk is het afdelingshoofd van Huffelpuf.

Professor Kist

Professor Kist was stokoud geweest toen hij op een avond voor het haardvuur in de docentenkamer in slaap viel, en de volgende ochtend had hij zijn lichaam achtergelaten toen hij was opgestaan om les te geven.

Professor Sinistra

Lerares Astronomie.

Professor Varicosus

Invaller voor Hagrid bij de lessen Verzorging van Fabeldieren.

Professor Vector

Lerares Voorspellend Rekenen.

Sybilla Zwamdrift

Lerares Voorspellingen. Ze heeft een aantal voorspellingen gedaan die uitkwamen. Ze is erg dun, heeft dikke brillenglazen en komt bijna nooit in de grote zaal. Ze heeft ook een mysterieuze stem.

Gladianus Smalhart

Gladianus Smalhart is de zoveelste leraar in Verweer tegen Zwarte Kunsten. Hij heeft vele verhalen geschreven over zijn avonturen, maar heeft deze in werkelijkheid nooit beleefd. Hij vindt zichzelf erg goed en denkt dat hij erg beroemd is.

Madame Hooch

De zwerkbal-lerares, grijs haar en gele ogen.

Poppy Plijster

De verpleegster op de ziekenzaal van Zweinstein.

Madame Rommella

De juffrouw van de bibliotheek van Zweinstein.

Remus Lupos

Alweer de derde leraar in Verweer tegen Zwarte Kunsten. Hij ziet er erg verwaarloosd en slecht uit, hoe dat komt lees je in deel 3.

Rubeus Hagrid

Als leerling van Zweinstein is hij van Zweinstein afgestuurd. Hij is een reusachtige harige man, hij is dol op beestjes (voor hem zijn de meest gevaarlijke dieren nog beestjes). In de eerste twee boeken is hij terreinknecht op Zweinstein, maar in het derde boek is hij leraar in het Verzorgen van Fabeldieren.

Severus Sneep

Leraar in Toverdranken. Hij haat Harry, en dat laat hij merken ook. Hij is afdelingshoofd van Zwadderich. Sneep heeft vroeger bij Harry's vader in de klas gezeten, die ooit zijn leven heeft gered.

Appolonius Stoffer

De conciŽrge van Zweinstein in de tijd dat Ron's ouders op Zweinstein zaten.

Oggy

De jachtopziener van Zweinstein in de tijd dat Ron's ouders op Zweinstein zaten.

Griffoendor Leerlingen

Katja Bel

Katja Bel is Jager in het Zwerkbalteam van Griffoendor.

Belinda Broom

Leerling van Griffoendor die in de zelfde klas als Harry zit.

Simon Filister

Een jongen met zandkleurig haar die op dezelfde slaapkamer als Harry en Ron slaapt.

Hermelien Griffel

Harry en Rons beste vriendin. Ze is een echte boekenwurm en wil het liefst zo veel mogelijk vakken te gelijk doen en zo hoog mogelijke punten halen. Ze is erg slim, maar ook dapper al houdt ze er niet van de regels te overtreden. In boek 3 koopt ze een kat, Knikkebeen. Haar ouders zijn dreuzels.

Angelique Jansen

Angelique is een lang meisje die Jager is in het Zwerkbal team van Griffoendor. Zij heeft haar naam in de Vuurbeker gedaan.

Dennis Krauwel

Het jongere broertje van Kasper Krauwel.

Kasper Krauwel

Kasper kwam 1 jaar later op Zweinstein dan Harry. Harry Potter is zijn idool en hij loopt constant achter Harry aan en wil foto's maken van hem. In boek 2 wordt hij versteend als hij door zijn cameralens in de ogen van de basilisk kijkt.

Marcel Lubbermans

Marcel Lubbermans komt uit een tovenaarsgezin, al was zijn familie lang bang dat hij geen tovenaarskrachten had. Gelukkig verscheen bij hem de brief dat hij naar Zweinstein mocht komen, waarover zijn hele familie erg blij was. Hij is erg klunzig en niet erg slim.

Parvati Patil

Een knap meisje in het zelfde jaar als Harry. Harry gaat samen met haar naar het bal in deel 4. Parvati heeft een tweelingzus, die bij Ravenklauw ingedeeld is.

Olivier Plank

Aanvoerder van het Griffoendor Zwerkbal Team. In HP4 is hij afgestudeerd bij Zweinstein en hij heeft een contract getekend bij de Zwerkbalploeg van Pullover United.

Daan Thomas

Daan Thomas slaapt ook bij Harry en Ron op de slaapzaal. Hij is een kind van dreuzelouders en fan van voetbal.

Huffelpuf Leerlingen   

Hannah Albedil

Leerling van Huffelpuf, ze zit in hetzelfde jaar als Harry.

Joost Fletsfrimel

Een leerling van Huffelpuf, hij zit in hetzelfde jaar als Harry.

Carlo Kannewasser

Zoeker en aanvoerder van het Zwerkbal Team van Huffelpuf. Een van de vier kampioenen in Harry Potter en de Vuurbeker. Carlo Kannewasser wordt vermoord door Jeweetwel.

Ernst Marsman

Ernst Marsman zit in hetzelfde jaar als Harry.

Ravenklauw Leerlingen   

Cho Chang

De zoeker van Ravenklauw in het Zwerkbal team. Harry wordt verliefd op
haar in boek 4.

Robbie Davids

Aanvoerder van het Zwerkbalteam van Ravenklauw.

Patricia Hazelaar

Het vriendinnetje van Percy Wemel. Zij wordt in boek 2 ook door de basilisk versteend.

Zwadderich Leerlingen

Korzel

Een van de twee slaven van Draco Malfidus. Grote jongen met platte neus en gorilla-armen. Als Ron de wisseldrank gebruikt verandert hij in Korzel.

Kwast

De andere slaaf van Draco Malfidus. Als Harry de wisseldrank gebruikt, verandert hij in Kwast.

Draco Malfidus

Draco Malfidus is Harry's grootste vijand op Zweinstein. Malfidus is de zoeker voor het Zwerkbal-team van Zwadderich. Hij komt uit een rijke tovenaarsfamilie, zijn vader is ooit aan de verkeerde kant (die van Voldemort) geweest. Korzel en Kwast staan altijd aan zijn zijde. Het is een bleke blondharige jongen met een spitse neus. Hij is erg gemeen.

Patty Park

Leerling van Zwadderich. Ze zit in het zelfde jaar als Harry.

Warrel

Een Zwadderaar die zijn naam ook in de Vuurbeker gestopt heeft.

Overige Personages
   

Ludo Bazuyn

Minister van Magische Sport en Recreatie. Bazuyn is vroeger een keer te recht gesteld vanwege het doorgeven van informatie aan Voldemort. Hij had dit echter niet met opzet gedaan dus is daarvan vrijgesproken. Hij was ook een uitstekende zwerkbalspeler bij de Winterpayne Wasps.

Boris de Beteuterde

Een warrige tovenaar met zijn handschoenen verkeerdom aan. Hiervan staat een standbeeld in Zweinstein.

Goof Blikscha

Bestuurder van de Collectebus.

Ali Bobo

Een handelaar in vliegende tapijten die het er niet mee eens is dat Arthur Wemel een verbod op vliegende tapijten ingesteld heeft.

Fleur Delacour

Leerling van Beauxbatons. Zij is de Kampioen van Beauxbatons en doet mee aan het Toverschool Toernooi. In haar familie zit Glamorgana-bloed.

Antonin Dolochov

Een van de volgelingen van Voldemort die is opgepakt en in Azkaban verblijft.

Cornelis Droebel

Minister van Toverkunsten, hij is erg bezorgd als bekend is dat Sirius Zwarts ontsnapt is uit Azkaban.

Nicolaas Flamel

Hij is de maker van de Steen der Wijzen samen met Perkamentus.

Fridwulfa

Een reuzin, de moeder van Rubeus Hagrid.

Barend Kannewasser

De vader van Carlo Kannewasser. Barend werkt voor het Departement van Toezicht op Magische Wezens.

Professor Karkarov

Het hoofd van Klammfels, een andere toverschool. Karkarov is een dooddoener geweest.

Max Knelbreuk

Hij werkt bij het Comitť Experimentele Bezweringen.

Barto Krenck jr.

De zoon van Barto Krenck sr., Barto jr. is door zijn eigen vader te recht gesteld toen bekend was dat hij voor Voldemort werkte. Later is hij uit Azkaban bevrijdt door een wisseltruc met zijn moeder en is na een tijdje weer op zoek naar Voldemort gegaan en heeft voor hem op Zweinstein geregeld dat Voldemort Harry Potter in handen kreeg door een wisseltruc uit te voeren met Dwaaloog Dolleman. Op het einde krijgt Krenck jr. de Kus van de Dementor.

Barto Krenck sr.

Minister op het ministerie van Toverkunst. Hij vecht tegen duistere magie en heeft zelf zijn eigen zoon te recht gesteld. Krenck wordt vermoord door Voldemort, omdat hij de plannen van Voldemort wist en ze aan Perkamentus wilde gaan vertellen.

Berta Kriel

Ze werkte op kantoor bij het Ministerie van Toverkunst. Ze ontdekte dat Meneer Krenck zijn zoon in huis verborgen hield. Later toen ze in Albanie was zag ze Peter Pippeling en heeft hij haar meegenomen naar Voldemort. Voldemort heeft alle informatie uit haar gehaald en haar daarna vermoord.

Viktor Kruml

De zoeker van het Bulgaarse Zwerkbal team. Ook hij is een van de 4 kampioenen op het Toverschool Toernooi. Kruml is een leerling van Klammfels, een andere toverschool ergens in het noorden. Kruml wordt verliefd op Hermelien.

Levenius Lorrebos

Een bezoeker van het WK Zwerkbal.

Lucius Malfidus

De vader van Draco Malfidus, hij verwent zijn zoon en zorgt ook bijna dat Scheurbek de Hippogrief wordt geŽxecuteerd. Hij heeft een tijd aan de kant van Voldemort gestaan. Lucius Malfidus is een Dooddoener (oftewel volgeling van Voldemort).

Narcissa Malfidus

De moeder van Draco Malfidus en de vrouw van Lucius. Ze is blond en slank en zou er leuk uit hebben gezien als ze niet constant een gezicht trok alsof ze iets smerig rook.

Olympe Malamour

Madame Mallemour is het hoofd van Beauxbatons, de Franse toverschool. Ze is een halfreus net als Hagrid.

Hassan Moestafa

Scheidsrechter bij de finale van het WK Zwerkbal. Hij is een kleine magere tovenaar, volkomen kaal met een snor.

Meneer Obalonsk

De Bulgaarse minister van Toverkunst

Meneer Olivander

Maker van toverstokken aan de Wegisweg.

Desiderius Perkamentus

De broer van Albus Perkamentus. Hij is ooit vervolgd wegens het uitspreken van ongepaste bezweringen over een geit.

Peter Pippeling

De alias van Peter Pippeling is Wormstaart. Hij zat bij James Potter en Sirius Zwarts in de klas. Hij leek altijd hun beste vriend, maar in werkelijkheid is hij degene die James en Lily Potter vermoord heeft in opdracht van Voldemort. Peter Pippeling verandert in rat (Schurfie) daarna zodat iedereen denkt dat hij dood is. Peter Pippeling ontsnapt weer. Peter helpt Voldemort om weer op krachten te komen..

Rita Pulpers

Journaliste van de Ochtendprofeet. Ze maakt gebruik van een Fantaciteer Veer, die voor haar artikelen omtoverd in sensationele artikelen. Soms bespioneert ze mensen in de vorm van een tor. Ze is een niet geristreerde faunaat.

Augustus Ravenwoud

Een van Voldemorts volgelingen. Hij werkte op het Departement van Mystificatie.

Edwin Roselier

Een volgeling van Vordemort, die al overleden is.

Madame Rosmerta

De waardin van De Drie Bezemstelen in Zweinsveld.

Meneer Stavlov

Een maker van toverstokken.

Sjaak Stuurman

Conducteur van de Collectebus.

Hendrik Vendelier

Hij is een Revalideur, lid van het Trauma Team bij Toverongevallen.

Marten Asmodom Vilijn

De echte naam van Voldemort, zet de letters in een andere volgorde en je krijgt: Mijn naam is Voldemort.

Voldemort

Voldemort, de slechte tovenaar, heeft via Pippeling Harry's ouders vermoord en probeerde Harry ook te vermoorden, maar dat is hem niet gelukt, ondanks dat Harry nog maar een baby was. Na zijn poging om Harry te doden is hij vrijwel al zijn toverkracht verloren.

Miranda Wiggelaar

Schrijfster van het Standaard Spreukenboek (alle niveaus).

Horus Windgoud

Hoofd van de Kobold-contactgroep.

Sirius Zwarts

Iedereen dacht dat hij degene was die de aanslag op de Potters had gepleegd. Daarvoor heeft hij jarenlang gevangen gezeten in Azkaban, de ergste gevangenis die er maar is. Hij was James' beste vriend op Zweinstein en is tevens Harry's peetvader. Ook Harry dacht dat Sirius Zwarts zijn ouders had vermoord, maar niets hiervan bleek waar te zijn. Sirius is een faunaat en kan in een zwarte hond veranderen. In deel vier moeten Harry, Ron en Hermelien hem Snuffel noemen als ze over hem praten.