:::  Maatje Tomaatstra  :::


Doriennnnnn, Doriennnnnnn, riep Jacobien, ze schreeuwde zo hard dat je haar 3 straten verder kon horen. Ja, ja, riep Dorien terug, schreeuw niet zo ik kom er al aan wat is er, is er ergens brand …?? Nee hoor, zei Jacobien, maar we moeten opschieten. We moeten nog een cadeautje kopen voor Maatje Tomaatstra, ze is jarig vandaag. Ja, weet ik wel, zei Dorien, maar we hoeven niet te zoeken, ik weet al iets wat we kunnen kopen. Ohh, wat dan? Nou ik zag bij het kleine winkeltje een mooie beker met haar naam erop, en die laten we dan vullen met snoep en Taz staat er ook op, Daar is Maatje gek op, ze heeft heel veel spullen van Taz. Dan gaan we die dus kopen voor haar, zei Jacobien, kom en nu opschieten hoor. 
Maatje is de dochter van buurman en buurvrouw Dorpro en krijgt haar tweede kindje. Zij en haar man Stefano hebben al een zoontje Govan. Toen Dorien en Jacobien de beker hadden gekocht en bij het huis van Maatje aankwamen bleven ze even stil staan, …keken elkaar aan en barsten in lachen uit. Daar stond Maatje al in de deuropening. Wat heb jij nu gedaan, vroeg Jacobien. Maatje lachte en zei ik? Ohhh bedoelen jullie dat ik heb mijn haar maar weer eens een ander kleurtje gegeven. 
Ik zie iedereen nu lopen met die rode kleur haar die ik had, dus dacht ik van nou dan maak ik mijn haar maar eens knalrood …
Maar kom binnen ik heb lekkere taart, stoor je niet aan Stefano, die is weer eens druk bezig met zijn auto en dat op mijn verjaardag hihi...maar dat maakt ook niets uit, ik hoef toch niet te vieren dat ik weer een jaar ouder ben. Oh, wij moeten je nog feliciteren, zei Jacobien. Ohhh jaa bijna vergeten, zei Dorien. Toen zongen ze samen Lang zal ze leven en toen Govan dat hoorde zong hij mee. Daarna gaven de meisjes het cadeautje, de beker met Maatje haar naam erop. Govan vond het snoep dat in de beker zat mooier dan beker, zei hij. Maatje ging toen naar de keuken om taart te halen.
Toen ze terug was vroeg ze …willen jullie onze jonge poesjes zien, we hebben er 4. Jaaaaa, wat leuk, riep Dorien waar zijn ze? Ze liggen boven in een doos riep ze terug. Govan laat jullie ze wel even zien maar pas wel even op, hij mag ze zelf niet uit de doos halen hoor. Wat een schatjes, zei Jacobien, ik zou er best een willen hebben maar dat moet ik eerst thuis gaan vragen. Nou, ik mag er zeker geen eentje bij hebben, zei Dorien zielig.
Maar Maatje mag ik je vragen voor wij zo weer weg gaan...Ja hoor vraag maar zei Maatje. Wanneer komt de baby? Die komt in november dus dat duurt nog wel even. Mag ik ook wat vragen vroeg Jacobien toen. Ja hoor vraag maar raak, zei Maatje. Is het waar wat jou moeder een keer vertelde aan mijn moeder? Dat jij een keer stiekem in je pony knipte en dat het toen heel raar was en dat je vroeg om een snel haargroeimiddeltje... hihi.....Grrrrrrrrr.... riep Maatje, heeft mijn moeder dat weer eens zitten vertellen? Hahahahah ja, zei Dorien en nog meer ook aan mijn moeder. Nou wat dan nog meer ? …
Nou, dat het jou vroeger wel leuk leek om een been te breken en dat je dan met opzet heel hard op de grond sprong... maar dat het niet lukte. Hhahahahahahahahahahah ja dat is waar maar ja dat ben ik hè, zei ze toen, altijd iets anders willen dan een ander 
maar willen jullie dat maar niet hoor, dat is niet slim. En weet dat je moeder ons ook verteld heeft dat je altijd een tomaat mee wilde naar school, terwijl elk ander kind een appel of sinaasappel mee wilde, zei Dorien. Grrrrrrrr.....zei Maatje weer...ik zal mijn moeder...!! Maar kom, zei Dorien toen, wij moeten gaan, daaggggg.....we komen snel eens weer …En natuurlijk ook als de baby er is. 
Doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiii en Maatje riep, doeiiiiiiiiiiiiiiii, tot ziens.
 


www.freakkids.nl