:::  Buurvrouw Gritte  :::


 

Tralla lallala.....Jacobien liep zingend door de straat, ze was op weg naar Dorien. Samen zouden ze naar een nieuwe buurvrouw gaan, buurvrouw Gritte. Zij was in de wijk komen wonen samen met haar man en dochter Rinda. Ze waren uit Belgie verhuist en in Marenleud komen wonen. Jacobien en Dorien waren uitgenodigd om eigen gebakken broodjes te komen eten. Toen Jacobien Dorien had opgehaald gingen ze naar eerst nog even langs bloemenkraampje. ze wouden roos kopen en die aan buurvrouw Gritte geven.
Toen ze dat hadden gedaan liepen ze naar de nieuwe wijk. Waar woont ze ook alweer vroeg Dorien. Uuhh weet ik niet precies meer maar ze zei kijk maar waar heel veel was hangt daar wonen wij, nou dan woont ze daar dus zei Dorien.
Jeetje zeg daar hangt echt wel veel was en mijn moeder maar zeuren dat zij veel moet wassen, ja en die van mij ook zei Jacobien. Ik ga tegen mijn moeder zeggen zei Dorien dat ze niet meer moet zeuren. Hihi.... ja ik ook maar kom we gaan aanbellen zei Jacobien, en ik ga haar straks vragen waar die was vandaan komt. Kom maar binnen zei buurvrouw Gritte. Wat een mooi huis hebben jullie zei Dorien. Dank je, zei buurvrouw, maar het is wel even wennen hoor. Rinda is in de tuin achter gaan jullie mee, vroeg ze. Huh zei Jacobien, er hangt nog meer was dan dat wij zagen. Ja zei buurvrouw en ik ben nog niet klaar. Hoelang heeft u de was niet gedaan vroeg Dorien ? 

Toen moest buurvrouw heel hard lachen, ik was iedere week zoveel. Dat meent u niet zei Jacobien,
ja hoor zei Rinda en morgen gaat ze stijken. Verbaast keken Dorien en Jacobien elkaar aan, dan mogen onze moeders nooit meer zeuren zei Dorien. Buurvrouw lachte nog steeds en zei toen, maar meisjes die was is niet van ons dat is mijn werk, ik was en strijk voor mensen daarom is het zoveel. Maar blijven jullie hier maar even bij Rindra dan ga ik even naar de keuken en iets lekkers halen, ik heb net broodjes gebakken toen buurvrouw naar de keuken was gegaan praten de meisjes met Rinda. Rinda vertelde dat ze op dansen zat en dat haar groep 2de was geworden. Wat gaaffffffff, riep Jacobien geweldig toch is dat. Ja echt wel zei Dorien. Waar ziiten jullie op vroeg Rinda ...wij zitten op meisjes voetbal en op zwemmen zei Jacobien.
Als het mag van je ouders kunnen we wel een keertje met zijn 3en gaan zwemmen, dat zou ik heel leuk vinden zei Rinda, en toen haar moeder riep komen jullie de tafel is gedekt, riep ze gelijk naar haar Mammmmmm, mag ik een keertje zwemmen met Jacobien en Dorien. Ja hoor dat mag, zei ze, maar nu eerst eten. Toen Jacobien en Dorien later weg gingen hadden ze er een vriendinnetje bij en er was afgesproken dat ze snel weer langs zouden komen.


www.freakkids.nl