:::  Familie Dorpro  :::


 

Aan het pleintje in het midden van de wijk woont de familie Dorpro. Buurman Dorpro heet Rien en buurvrouw Dorpro, Anitis. Ze wonen al heel lang in onze straat. Al ver voordat wij er kwamen wonen. Iedereen kent buurman en buurvrouw Dorpro, en zij kennen ook alle mensen in onze straat. Ze zijn nog niet zo oud, ik geloof wel ouder dan 50 maar ik vind dat niet oud. Het zijn heel aardige mensen, we mogen altijd bij ze binnen komen om met de poezen te spelen. Poes Nickey is de laatste tijd een beetje ziek en moet vaak naar de dierenarts. Hij heeft iets aan zijn mondje, Dat vinden wij best heel zielig voor Nickey. 
Buurman Dorpro gaat elke dag naar zijn werk. Soms moet hij 's morgen al heel vroeg uit bed om op tijd te komen. Dan slapen wij nog maar soms word ik weleens wakker als buurman zijn auto start. Dan is buurman waarschijnlijk een beetje te laat opgestaan en heeft hij haast. Maar dat vind ik helemaal niet erg.
Als buurman vrij is werkt hij vaak in zijn tuin. Ze hebben een hele mooie tuin met heel veel boemen. Buurvrouw Dorpro doet 's morgens eerst de huishouding en als ze daarmee klaar is dag gaat ze snel achter haar pc zitten.
Daar zit ze best veel -als buurman Dorpro thuis is- moppert hij daar wel eens een beetje over. Maar buurvrouw heeft altijd heel veel te doen achter haar pc. Ze schrijft gedichten en verhaaltjes en die zet ze op internet bij de Gedichtenfreaks en de Freakkids. Buurvrouw Dorpro zit ook in de redactie bij de gedichtenfreaks. Daar controleert ze gedichten en krijgt heel veel mailtjes binnen. Daar heeft ze het heel druk mee, en soms baalt ze ook wel eens een beetje. Dan zijn er zoveel..
Het liefst past ze op haar kleinkind Govan, daar doet ze allerlei spelletjes mee, ook op de computer. Samen hebben ze de grootste pret. Buurman Rien heeft zijn eigen computer, maar daar zit hij niet veel achter.
Hij kijkt liever naar de televisie. Buurman heeft wel heel veel verstand van computers. Hij weet precies hoe ze werken en als iemand de computer stuk heeft dan repareert buurman ze. Dat is best wel knap hoor. Ook heeft hij veel verstand van fotograferen, en net als buurvrouw schrijft hij ook gedichten, maar niet zo veel als buurvrouw
. 's Middags tegen half 5 stapt buurvrouw in de bus of bij mooi weer op haar fiets om naar haar werk te gaan.
Als Govan dan nog bij buurvrouw is en buurman is ook thuis dan past buurman op Govan. Hij vindt dat ook heel leuk. Buurman haalt buurvrouw dan meestal met zijn auto van haar werk op en dan bregen ze samen Govan weer naar zijn papa en mama.
 
Zomers gaan ze heel vaak naar de dierentuin in Emmen. Dat vinden ze mooi want ze houden heel veel van dieren. Wij mochten een keer met hun mee. In de dierentuin zwemmen echte haaien en er zijn heel veel dieren te zijn. De aapjes vonden wij het leukst. Het was een hele mooie dag en buurman en buurvrouw trakteerden ons op ijs en patat. Misschien mogen we nog wel een keer mee.
Ja buurman en buurvrouw Dorpro zijn hele lieve mensen. Ze staan altijd voor iedereen klaar en waar ze kunnen helpen daar doen ze dat.
We hopen dan ook dat ze nog heel lang in onze straat blijven wonen, want wij houden best een beetje van ze.


 


www.freakkids.nl