:::  Familie Doorstra  :::


 

De familie Doorstra woont naast de familie Piepstra.  Buurman Doorstra is dol op tuinnieren.
Buurvrouw Doorstra brengt vaak een bos bloemen uit eigen tuin naar onze moeders. Wij vinden dat wel leuk want ze brengt ze altijd in een vaas, en wij mogen als de bloemen dood zijn de vaas dan weer terugbrengen. 
Dan zegt ze, kom maar even binnen dan krijgen jullie wat lekkers. We krijgen dan een heel groot glas cola en een schaaltje chips. En als buurvrouw Doorstra naar de keuken gaat om het te halen bekijken wij haar mooie kamer,
waar wij altijd naar kijken is de foto van buurvrouw haar vader waar je heel goed op kan zien dat hij een tand mist.  Buurvrouw Doorstra vindt dat een hele mooi foto van haar vader, en wij ook. Ze heeft daar ook een gedichtje over geschreven. Als buurvrouw dan weer terug komt uit de keuken gaat ze bij ons zitten, maar haalt dan eerst altijd een boek uit de kast. Soms een fotoboek, dan gaan we foto’s bekijken van vroeger. Of ze pakt een cryptogrammen puzzelboekje en gaat met ons puzzelen.

    Ze legt ons dan uit waar we naar moeten kijken. Een cryptogram is een soort raadsel puzzel waarin woorden vaak gedraaid zijn of iets anders betekenen.  Er kan in een woord ook een ander woord verstopt zitten ..ze zijn wel moeilijk hoor! Bijvoorbeeld …wat drinkt men in een discotheek? Dan moet je in het woord “discotheek” iets te drinken zoeken. Thee dus ….Als het mooi weer is zien we buurvrouw Doorstra vaak in de tuin zitten een boekje lezen. Die haalt ze altijd bij de bibliotkeek, maar ze heeft zelf ook een paar boekjes geschreven met gedichten. Die zijn heel mooi.
Ja, bij Familie Doorstra komen we graag en niet alleen om het lekkers wat we krijgen hoor.

 

www.freakkids.nl