:::  Buurman Lindeboom  :::


 

Bij ons in het dorp woont de familie Lindeboom. Ze wonen al heel erg lang in de Dofferstraat en buurman Lindeboom stond in de krant. Hij had een prijs gewonnen met zijn duiven. Buurman Lindeboom werkt  niet meer. Ze zeggen dat hij in de AOW zit. Ja, nu denk je misschien wat is AOW? Maar wij wisten dat ook niet.

Dus wat dat betekende hebben we even aan Jacobien haar vader gevraagd.En hij vertelde ons dus als mensen 65 werden, niet meer hoefden te werken en in de AOW kwamen. Dat is een uitkering die oudere mensen krijgen. Zo, dat weten we dus ook weer. Maar toen wij hadden gehoord dat meneer Lindeboom een prijs had gewonnen werden wij heel erg nieuwsgierig. En omdat wij nog nooit bij de familie Lindeboom waren geweest spraken we af dat we dat nu dus zouden gaan doen.

Toen we in de Dofferstraat aankwamen vroegen wij ons af:  wat moeten we zeggen als we voor de deur staan? We wisten het niet dus zeiden we tegen elkaar we zien wel. Met wel een beetje knikkende knieën liepen we het tuinpad op en net toen we aan zouden bellen ging de voordeur open.Wij kregen een vuurrood hoofd want nu konden we niet meer terug.Hallo, zei de meneer, die de deur open deed wat kan ik voor jullie doen?Wij keken naar hem zeiden: Dag meneer we komen U even feliciteren. We lazen in de krant dat U een prijs had gewonnen.Hij had een blik in zijn handen  en hij keek niet naar ons maar en gaf ons ook geen antwoord.. hij keek alleen maar naar de lucht. Plotseling begon hij te fluiten en met het blik te schudden. We schrokken ons een hoedje.Toen liep hij al schuddend en fluitend naar het duivenhok dat naast het huis stond …Hij zag ons niet meer.
 

Mevrouw Lindeboom was ook naar buiten gekomen en zei tegen ons: Dag meisjes, als ik het goed heb zijn jullie Jacobien en Dorien. Hoe weet U dat…vroegen wij. Ze moest lachen en zei ..iedereen kent jullie toch?Maar vertel, wat komen jullie doen?
Wij hoorden dat Uw man een prijs had gewonnen en wouden hem feliciteren, maar hij hoort ons niet. Is hij doof of zo? Ze moest toen heel hard lachen en zei …nee hoor doof is hij niet. Hij is alleen in de ban van zijn duiven, laat hem maar lekker gaan. Komen jullie maar met mij mee dan krijgen jullie wat drinken. Mijn man zijn duiven hebben een vlucht en dan ziet of hoort hij niets meer.

Wij keken nog een keer naar Meneer Lindeboom, en ja hoor, hij keek nog steeds naar de lucht en rammelde nog steeds met het blikje duivenvoer. Nou. wij hebben toen lekker thee gedronken met Mevrouw  Lindeboom. Toen Meneer Lindeboom later binnen kwam en bij ons ging zitten zei hij: en dames wat kwamen jullie doen? .…hihi hij had niet eens gehoord dat wij hem kwamen feliciteren. Zijn vrouw had gelijk. Hij was in de ban van duiven en dan ziet en hoort hij niets meer.

 


www.freakkids.nl