Meneer en mevrouw Baardstra,

geschreven door Dorien & Jacobien

Op een zondagmiddag toen we net zaten te bedenken wat we zouden gaan doen, kwamen we meneer en mevrouw Baardstra tegen. Meneer en mevrouw Baardstra wonen in het tehuis bij ons in de straat omdat ze best al een beetje oud zijn. Nou, niet zo heel erg oud maar in het tehuis wordt wel heel goed voor hun gezorgd. Mevrouw Baardstra vroeg wat we gingen doen en toen Jacobien zei dat we dat net aan het bedenken waren, vroeg mevrouw Baardstra of we met hun mee naar huis wilden. Dat wilden wij wel, want het zijn hele lieve mensen. Meneer Baardstra zei: noem ons maar opa Baard en oma Toos, dan hebben wij ook twee kleinkinderen. Maar jullie mogen ook gewoon opa en oma Baardstra zeggen hoor. Meneer en mevrouw Baardstra hebben zelf geen kinderen. Dat is best wel heel jammer.

Toen we bij het tehuis kwamen vroeg opa Baardstra, willen jullie met de trap of met de lift naar boven? Wij wilden met de lift natuurlijk want dat is best spannend. Toen we halverwege waren bleef de lift stilstaan. Dorien dacht we vast zaten en liet van schrik een windje. Maar we zaten niet vast want de lift stopte omdat er nog meer mensen inkwamen. Dorien schaamde zich wel een beetje want ik zag haar constant naar haar voeten kijken. De meneer in de zwarte jas die net was ingestapt had het windje van Jacobien ook geroken, want bij de eerstvolgende stop liep hij met een boos gezicht snel de lift uit.... achteromkijkend naar Dorien...

Gelukkig waren we toen ook al heel snel in de kamer van opa Baard en oma Toos. Wat een mooie klok heeft u, zei Jacobien. Ja zei oma Toos, die is nog van mijn oma en is dus al heel oud. Wel meer dan honderd jaar. En wat mooie bloemen, zei Dorien. Ja kinderen, zei opa Baard, oma Toos is dol op bloemen. En de lampjes op de kast heb ik zelf gemaakt. Zo is er altijd iemand die bij ons lacht in de kamer.
Nadat we een glas cola hadden gedronken vroeg oma Toos wat we leuk zouden vinden om te gaan doen. Eigenlijk wilden wij wel naar de dierentuin, maar dat durfden we niet te zeggen. Jacobien had nog een ander idee en zei tegen opa Baard en oma Toos, wij zouden het wel leuk vinden als jullie over vroeger gingen vertellen. Wat jullie deden toen jullie zo oud waren als wij. Ja, dat is leuk, zeiden opa Baard en oma Toos tegelijk. Ik heb nog een album met plaatjes van Ot & Sien, zei oma Toos. Zullen wie die plaatjes gaan bekijken? En als we dat gedaan hebben zei opa Baard, dan ga ik een liedje voor jullie zingen.  Gaaf....riepen Dorien en Jacobien in koor.

   

www.freakkids.nl